1. Glenn Miller Orchestra - 14:30 uur

1. Glenn Miller Orchestra - 14:30 uur

TOUR 2019 : “Jukebox Saturday Night”

Dit jaar is The World Famous Glenn Miller Orchestra in Europa met het programma “JUKEBOX SATURDAY NIGHT”. Dit is ook de titel van de nieuwe CD, uitgebracht bij MCP Sound.

Het orkest is al 34 jaar zeer succesvol in vele Europese landen, met ca. 140 optredens per jaar. Alleen al in 2019 stond de band op gerenomeerde podia, o.a. in Moskou, :uzern, Wenen, Praag, Florence, Rome en ga zo nog maar even door.
Het zoveelste bewijs dat de muziek van Glenn Miller na meer dan 75 jaar nog steeds niets aan populariteit heeft ingeboet, integendeel: SWING IS IN.

Het nieuwe programma zal de liefhebbers van echte swing- en big band muziek in vervoering brengen. Waar is deze muziek in deze tijd nog live te beluisteren? Het spreekt voor zich, dat je hiervoor natuurlijk een band nodig hebt, met zeer professionele musici, waarover Wil Salden uiteraard al sinds jaar en dag beschikt. De meeste musici maken al jarenlang deel uit van deze geweldige big band en dat is dus ook wel te merken als je dit geroutineerde orkest beluistert..

Zwaartepunt van het programma is natuurlijk de muziek van Glenn Miller. Andere orkestleiders uit die tijd worden natuurlijk niet vergeten en in herinnering gebracht met de door hun beroemd geworden composities. Het gaat dan om musici, zoals b.v. Woody Herman, Count Basey en Harry James. Naast deze instrumentale stukken, is er ook een belangrijke rol weggelegd voor onze zangeres Ellen Blieken onze close-harmony groep “The Moonlight Serenaders”.

In dit programma worden ook nummers gespeeld als herinnering aan de beste zangeres aller tijden: Ella Fitzgerald. Voor de liefhebbers van swing muziek zullen 16 musici plus zangeres en vocal group “The Moonlight Serenaders” zorgen voor een onvergetelijke avond.

Zeker tijdens dit Sint Rosa Festival is dit programma een echte aanrader, zeker als voorproefje op de 75 jarige bevrijdingsfeesten, die in Zuid Limburg in September gevierd zullen worden.

GLENN MILLER ORCHESTRA, directed by WIL SALDEN

www.glenn-miller.eu

Ons motto: SWING, OUR KIND OF MUSIC.