3. Memphis Maniacs - 23:00 uur

3. Memphis Maniacs - 23:00 uur

Memphis Maniacs is een Nederlandse mash-up-band. De band heeft geen zelfgeschreven nummers maar speelt mixes (zogenaamde "mash-ups") van allerlei bekende nummers en mengt op die manier diverse stijlen en genres.

De band is in 2005 opgericht door zanger Roy Smolenaars. Hij speelde al enkele jaren als Elvis-imitator maar vond het genre te beperkt en nam wat housenummers op in zijn show. Hij wilde zijn act graag met een liveband gaan spelen en begon met een paar bevriende muzikanten de Memphis Maniacs, aanvankelijk eveneens als Elvis-tributeband maar na enkele jaren werd het repertoire uitgebreid met nummers uit andere genres en vervolgens met de mash-ups. Tegenwoordig speelt de band alleen nog mash-ups.Na twee keer op Concert at Sea te hebben gestaan, werden ze door BLØF uitgenodigd om in oktober 2012 als voorprogramma van hun jubileumconcert op Curaçao op te treden. In 2013 staan ze, wederom op uitnodiging van BLØF, opnieuw op Concert at Sea, ditmaal op het hoofdpodium.

De Memphis Maniacs spelen (delen van) nummers van onder andere AC/DC, The Chemical Brothers, Iron Maiden, Adamski, Roxette, Jamiroquai, Britney Spears, Eurythmics, Metallica, Skrillex, The Beatles, Queen en Ram Jam.

Per "mash" worden er veelal complementaire stijlen gemixt. Vaak worden de zanglijnen van nummers gezongen over de melodie van een ander nummer (bijvoorbeeld "Hey Jude" van The Beatles en "We Will Rock You" van Queen over de muziek van "Sure Shot" van Beastie Boys), en worden zo de verschillende stijlen gemengd.